CITO

De CITO-eindtoets is een gestandaardiseerde toets die veel scholen in groep 8 inzetten om te bepalen welk type vervolgonderwijs (welk niveau: VMBO, HAVO of VWO) voor een leerling het meest geschikt is. Voor dit doeleinde worden ook wel andere typen toetsen ingezet, zoals de Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO). ‘Het verschil tussen de NIO-toets en de CITO-eindtoets is dat de CITO meet wat kinderen hebben geleerd in 8 jaar onderwijs (de feitelijke schoolprestaties) en de NIO-toets bepaalt wat kinderen ‘in huis hebben’ (de mogelijke schoolprestaties)’, zo valt er te lezen op de website NIOtoetsen.nl 

Als school, Cito en je eigen gevoel niet op één lijn zitten kan de NIO toets helderheid brengen. Binnen enkele dagen heb je meer zekerheid met een NIO toets.

Heb je twijfels over de CITO uitslagen? Laat dan een NIO toets doen. De toets wordt afgenomen, geïnterpreteerd en beoordeeld door een gekwalificeerde onderwijskundige/orthopedagoog. Je ontvangt binnen 5 werkdagen de uitslag thuisgestuurd.

  • Centrale testlocatie in het midden van het land
  • Binnen enkele dagen een second opinion voor de schoolkeuze van uw kind!
  • Een betrouwbaar en erkend alternatief voor de Cito-toets
  • Afgenomen door een professioneel orthopedagogisch testinstituut

Recent al een NIO toets gedaan? Dan kan er helaas niet nogmaals een Nio toets worden afgenomen. Een goed alternatief voor een second opinion is dan een algemene intelligentietest zoals de WISC.

Klik hier voor meer informatie over NIO en WISC